Nieuwe blog is live!

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar de nieuwe blog staat on-line. Alle oude posts zitten er al in, maar ze zijn nog niet allemaal aangepast. Je kunt ze nog altijd raadplegen op de oude blogpost site, waar ze voorlopig nog een tijdje blijven staan. Ondertussen hoop ik de komende week er telkens een aantal over te zetten.

Maar laat ik niet te lang stilstaan bij het verleden. Dat doet deze blog al genoeg. Wat brengt deze nieuwe blog voorv nieuws? Om te beginnen is ze voorzien op meertaligheid. Dat is een bewuste keuze. Engels is meer dan ooit de lingua franca onder wetenschappers en deze blog pretendeert toch een wetenschappelijke inslag. Anderzijds leert de ervaring van jaren dat je door in het Nederlands te schrijven, toch een beetje op een eiland blijkt te zitten. Zeker als je dan nog eens voor een echte niche zoals dansgeschiedenis kiest. Tenslotte wil ik door mijzelf te verplichten regelmatig in het Engels te publiceren, te oefenen. Vergeef me dus bij voorbaat mijn taalkundige blunders. U mag ze wel altijd vriendelijk melden. Ik leer, zoals gezegd, graag bij.

Enkele artikels staan ook al daadwerkelijk in het Engels online. Niet heel de blog zal vertaald worden, dat zou gekkenwerk zijn, maar elk nieuw artikel verschijnt altijd wel meteen in twee talen. Ik hoop in de komende maanden toch nog een aantal representatieve artikels ook in het Engels te kunnen vertalen.

Daarnaast ben ik ook van plan via deze blog al mijn vroegere publicaties in het Nederlands in pdf vorm te posten, voor zover ik daar van de uitgevers de toestemming kreeg. Je vindt ze terug onder de hoofding ‘leesvoer’. Ik publiceer ze niet in één keer, want het is een heel werk en ik ontbreek ook zelf nog een aantal van de originele uitgaven. Bij deze dus ook meteen een warme oproep om ze me te bezorgen. Dank bij voorbaat.

De blog laat geen comments toe. Als je commentaar hebt op articles staat het je altijd vrij om ze te delen op sociale netwerksites. Ik onderhoud ook geen facebookpagina. Ik weet uit ondervinding dat zoiets me te veel tijd zou kosten om het goed te doen. Het zijn bewuste keuze. Ik wil artikels schrijven en aan research doen. Niet de halve wereld die ik toch niet ken, entertainen. Als je denkt dat je opmerkingen echt belangrijk zijn of een bijdrage kunnen betekenen die deze site ten goede komt, kun je me altijd mailen.

Tenslotte wil ik ook graag mijn vrouw en mijn moeder bedanken voor de bereidwillige medewerking om deze overgang mogelijk te maken. Een mens werkt nu eenmaal nooit helemaal alleen. Veel plezier ermee!