10 JAAR BOOMBAL

label_boombalvol1

Een poging tot de geschiedschrijving van een recent folkfenomeen

Het is, Dames en Heren, binnenkort inderdaad al 10 jaar geleden dat de eerste Boombals doorgingen in de Boomstraat te Gent. Hoeveel het er ondertussen zijn geweest? Geen idee eigenlijk en ik zal ze ook niet meer proberen te tellen. Gewoon omdat ze toch niet meer te tellen zijn en ik voor de rest ook niet van plan ben te pogen het fenomeen in cijfers te vatten.

Wat ik dan wel ga doen? Ik zal trachten wat achtergrond mee te geven en natuurlijk interviews met enkele centrale gasten die een rol speelden bij het tot stand komen van hoe het Boombal is kunnen uitgroeien tot wat het ondertussen is geworden. Ik claim dus niet dat ik dé geschiedenis van het Boombal zal schrijven. Ik zal wel een dappere poging ondernemen om materiaal bij elkaar te brengen dat later, over ettelijke jaren, wanneer ik de zaken wat nuchterder kan overchouwen, misschien nog interessant kan worden.

Ik doen mijn best om zowat om de twee weken een artikel te posten. Het is bij deze dan ook de eerste samenwerking tussen Folkroddels, Folk in Antwerpen en Dans’ant vzw om wiens respectievelijke websites de artikels eveneens zullen verschijnen.

Veel leesplezier en tot binnenkort!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *