Back in business

ballroom

Deze blog heeft een beetje geleden onder de aanhoudende druk van andere projecten. Ik excuseer me hiervoor en beloof dat het in de toekomst beter zal gaan. Het goede nieuws is dan weer dat dans’ant vzw vanaf nu officieel is en dat we actiever zijn dan ooit.

Zoals gisteren nog toen ik een – al zeg ik het zelf – felgesmaakte lezing gaf over dansgeschiedenis voor de ‘Orde der Prince’ in Kasterlee. En omdat bomen elkaar niet tegenkomen, maar mensen wel, levert dergelijke ontmoetingen vaak bijkomende contacten en informatie op. Zo wist een dame me te vertellen dat er in Diest nog een echte intakte oude danszaal te vinden is.

Na even surfen vonden we die ook terug (zie foto). Een sprekend voorbeeld van een oude danszaal (ca 1900) die nadien in de loop van de jaren ’30 werd gemoderniseerd tot cinema anex danszaal. Gelijkaardige inrichting als de plaza in Sint – Amands, waarover we hier al eerder berichtten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *