Welk verhaal heb jij nog over Dancing Corso?

Dancing Corso in de Diestsestraat. Wat weet jij nog over deze legendarische plek? Vandaag kun je er opnieuw binnenwandelen, want het is een Kringwinkel van SPIT. Bewonder dan zeker ook de rosetten in het plafond.

Maar wie passeerde hier allemaal wel niet de revue in die Corso-jaren? Leuvense sporthelden als Kid Tony en Kid Meurier boksten er. Adamo, Will Tura, The Pebbles, Boudewijn De Groot, Doe Maar en dEUS traden er voor het voetlicht. Hoeveel getrouwde koppels leerden elkaar kennen op de dansvloer van Dancing Corso?

Dansant vzw wil het graag weten uit zorg en liefde voor dansant erfgoed in Leuven. Laat dus zeker van je horen als jij nog een verhaal, leuke herinnering of relikwie hebt rond deze bijzondere plek. Want op Erfgoeddag, op zondag 23 april 2017, zal Dansant met al dit materiaal Dancing Corso weer even tot leven brengen.

  • Heb jij nog een goed verhaal over deze legendarische Dancing Corso?
  • Of bezit je bijvoorbeeld nog foto’s, bierviltjes, affiches, bierglazen, aanstekers of stickers met het logo van de zaal erop?

Laat het zeker weten op info@dansant.org.

Dansant zal je dan met je verhalen en objecten uitnodigen in het stadsarchief. Daar word je verhaal opgetekend en je erfgoedobjecten worden gefotografeerd, gescand of geregistreerd op Erfgoedplus.be. Nadien kan je alles gewoon mee terug naar huis nemen.

Op Erfgoeddag 2017, op zondag 23 april 2017, organiseert Dansant vzw een ééndagse happening over de verhalen en de geschiedenis van Dancing Corso. In de Kringwinkel van SPIT in de Diestsestraat.

Hoe meer verhalen en voorwerpen we kunnen verzamelen, hoe interessanter het wordt. Dus graaf even in je geheugen en neem contact op met info@dansant.org.

Je zal het verloop van het project kunnen volgen op de facebookpagina van Dansant facebook.com/dansant.org

Het project krijgt de steun van De Kringwinkel – SPIT, Erfgoedcel Leuven, Stadsarchief Leuven en Erfgoedplus.be.