Dans’ant vzw is een organisatie die zich bekommert om dans’ant erfgoed in de brede betekenis van het woord. Naast het onderhouden van deze blog, is dans’ant vzw vooral bezig met wetenschappelijk onderzoek naar dansgeschiedenis. Wetenschappelijk onderzoek is de basis van zowat alles wat we doen. Daarbij maken we geen onderscheid tussen de verschillende soorten erfgoed. Zowel onroerend, roerend als immaterieel cultureel erfgoed komen aan bod.

Daarnaast is dans’ant vzw ook gespecialiseerd in het vertalen van wetenschappelijk onderzoek naar het brede publiek. Dat kan in verschillende vormen:

– Tentoonstellingen

– Lezingen

– Gidsbeurten

– Artikels

– Boeken

– Dansinitiaties en bals

Dat dansgeschiedenis geen saaie, puur academische boel hoeft te zijn, spreekt voor zich. Dansen op zich is haast per definitie participatief: ofwel dans je zelf, ofwel kijk je er naar. Het is bovendien een onderwerp dat heel wat mensen aanspreekt. Uitgaan doet nu eenmaal zowat iedereen ooit in z’n leven.

Dans’ant vzw kan je ook helpen om samen met jou iets rond dansgeschiedenis te doen. Dat kan vanalles zijn en hangt echt af van wat je zelf van plan bent. We werken graag op maat omdat we ervan overtuigd zijn dat er nu eenmaal geen standaard vragen met standaard antwoorden bestaan. Vragen staat vrij. Als je plannen hebt, laat ons dat gerust weten.

Dans’ant vzw

Ten Wijngaard 1

3000 LEUVEN

TEL: ++32/(0)497/55 05 15

Mail: info – at – dansant.org