Even voorstellen

Sommige stukken van deze website worden meer bezocht dan andere. Dat is volkomen normaal. Maar als je via google analystics ziet dat sommige pagina’s helemaal niet worden bezocht, dan hoor je als blogger in te grijpen.

Onder de titelbalk die heel je bezoek lang in beeld blijft, vind je een menubalk met daarop een aantal doorklikmogelijkheden. Er staat wat uitleg op over wie we zijn, wat we doen, wie onze vrienden zijn, wat er nieuw is op deze website enz. Eén van die knoppen heet ‘LEESVOER‘. Die knop wordt duidelijk onderbenut. Het is een soort persoonlijk archief van de schrijver dezes. Mensen die me al een tijdje volgen kunnen er mijn oude schrijfsels dowloaden en lezen. De columns voor ‘Goe Vollek’ bijvoorbeeld. Ten minste voor zo ver ik ze zelf nog heb. Bij deze een warme oproep om ze in te scannen en ze me als pdf te bezorgen. Dan zet ik ze er op met een eervolle vermelding. Beloofd.

Het gaat zelfs nog verder terug in de tijd. Zo’n 20 jaar geleden schreef ik voor het radioprogramma ‘Het Einde van de Wereld’ al columns. Ook die heb ik niet allemaal meer. Toen de thuiscomputer crashte waren ze reddeloos verloren. Jaren later kon ik in een achterafkamertje van de BRT mijn eigen werk nog bijtijds fotocopiëren. Voor zo ver men dat zelf had bijgehouden. Als iemand nog over klankopnames zou beschikken van die uitzendingen ben ik zeer geïnteresseerd. Ik las die ondingen namelijk persoonlijk in. Daarvoor moest ik wekelijks naar de studio op zondag namiddag. Dat was in feite mijn studentenjob. Op een jaar verdiende ik er even veel mee als mijn maten die daarvoor moesten gaan afwassen in één of ander ku(s)trestaurant.

Enfin, het is pure nostalgie en ik ga het zeker niet allemaal online zwieren. Dat zou niet verantwoord zijn. Sommige dingen weerstaan de tand des tijds namelijk niet zo goed en die kun je beter niet bewaren voor het nageslacht. Maar als er dus volgers zijn die nog wat hebben liggen, ben ik altijd geïnteresseerd. Bedankt op voorhand.