Danszaal Retro te Rillaar

Via mijn overbuurman werd ik van het bestaan van deze prachtige Art Deco danszaal in Rillaar op de hoogte gebracht. Na enkele mailtjes met de eigenaars Jacques en Marianne Vanderborght mocht ik afgelopen week op fotoshoot. Ik heb verder weinig gegevens over deze zaal. De voorbouw staat op de inventaris onroerend erfgoed, maar op de website is verder geen informatie te vinden. Ik schat dat ze als cinema en danszaal zal zijn gebouwd ca 1930. Die combinatie is niet ongewoon in een plattelandsgemeente. Wel uniek is het feit dat zo’n zaal nagenoeg – met intakt cinemascherm – bewaard bleef. De huidige eigenaars zien het potentieel van de locatie gelukkig in. Ideaal voor een tangobal, balfolkavond of welk retro feest dan ook. Bij deze een warme oproep om eens een alternatief bal te organiseren. Zo veel meer charme dan een steriele zaal van een hedendaags cultuurcentrum.

www.dansclubretro.be