De laatste nieuwe van Hubert Boone is uit: Brabantse Danstradities

CD_limbrant_vlaamsdansarchief

Afgelopen week kreeg ik niet geheel onverwacht het heuglijke nieuws dat Brabantse Danstradities, de laatste productie van Hubert Boone eindelijk uit is. Doel van dit boek + CD is om zowel de dansbeschrijvingen als de muzikale uitvoeringen te bundelen tot één dansant geheel. De afgelopen twee jaar kwam ik af en toe bij Hubert over de vloer en sprak hij uitvoerig en vol gloed over dit project, hij liet me de veelbelovende opnames in rauwe versie horen en later in de meer afgemixte. Het moet een hele heksentoer geweest zijn om met niet minder dan vier muziekensemles 36 dansmelodieën op te nemen en ook nog eens de dansbeschrijving correct weer te geven.

De CD voorstelling vindt plaats in op een historisch belangwekkende plaats voor danstradities, nl. De Tromp in Kortrijk-Dutsel. Belangwekken, omdat deze feestzaal uit 1887, vandaag nog steeds in gebruik is door de plaatselijke Harmonie “De Ware Vrienden” in wiens archieven zich een zeer uitgebreide partituren verzameling bevindt die ik samen met mijn collega dansonderzoeker Staf Vos een paar jaar geleden nog kon inkijken.

CD & Boekvoorstelling

Maandag 16 december 2013 om 20u30 (deuren 19u30)

Zaal De Tromp, Dreef 7, Kortrijk-Dutsel(Holsbeek)

Gelieve uw komst + het aantal personen per mail te melden aan patrick@pmp.be voor 13/12/2013.

Het boek “Brabantse danstradities (vol. 1)” kunt u bestellen via:

Uitgeverij Euprint, Parkbosstraat 3 – 3001 Heverlee. Tel. 016/ 40.40.49 // fax. 016/ 40.70.49 // E-mail: info@euprint.be // www.euprint.be

De dubbel CD “Brabantse danstradities”, met medewerking van volgende ensembles: Limbrant, À râse dè Têre, Crooniek & de Fijnbesnaarden,        kunt u bestellen via:

Patrick Mortier – PMP bvba, Gobbelsrode 174 B – 3220 Kortrijk-Dutsel (Holsbeek). Tel. 016/ 294008 // 0474/ 38.71.81