Eindelijk

couv_folkboek_def
Na 10 jaar is het eindelijk zo ver. Ik kan het eerste hoofdstuk van ‘Verzonnen Muzikaal Verleden’ aan jullie voorstellen. Wat ooit begon als een idee om een boek te maken over de bouwers van folkinstrumenten in BelgiĆ«, groeide uit tot jaren van archiefwerk, onderzoek, lectuur, gesprekken. En heel veel onderbrekingen. Niet dat zo iets slecht is. Daardoor kun je als auteur ook gemakkelijker afstand van je teksten nemen.

Naar mijn gevoel is een tekst nooit af. Er kan altijd wel wat beter. Dat is ook echt zo. Daarom besloot ik zelfs van het idee om ooit tot een gedrukt boek te komen, af te stappen. Klinkt misschien radicaal, maar dat is het niet. Het is eerder een bewuste keuze om een tekst de kans te geven nog te groeien. Dat gebeurde vaak in de 19de eeuw door auteurs die hun boeken eerst in tijdschriften lieten verschijnen. Zo kreeg het publiek de kans om nog te reageren en de schrijver om zijn pen bij te slijpen, zijn tekst bij te spijkeren, te corrigeren enz.

Bij deze dus een warme oproep om deze tekst te lezen en te laten weten wat je er van vindt. Misschien vind ik dan later nog de tijd om die opmerkingen te verwerken en bij een volgende editie (online kan zo iets vrij gemakkelijk) met een betere versie voor de dag te komen. Ook spellingscorrecties zijn welkom. Ik weet dat ik op dat vlak heel wat kan leren en wel eens slordig durf te zijn. Helemaal foutloos is het vrijwel nooit. Maak je niet druk, meld het gewoon, dan pas ik het zo snel mogelijk aan.

Het is alvast de bedoeling om naast dit eerste hoofdstuk later dit jaar nog een tweede en derde hoofdstuk toe te voegen aan het geheel.

Het eerste kun je alvast hier downloaden. Helemaal gratis.

Verzonnen_Muziekaal_Verleden_Hoofdstuk1

Veel leesplezier!