Veel nieuws en aankondigingen

Balkje

Het dansante wereldje staat niet stil. De afgelopen weken kreeg ik heel wat aankondigingen in de bus. Wie zin in een stukje dansant erfgoed actief of eerder passief, wordt binnenkort verwend.

Zo laat het Rubenianum in Antwerpen weten dat ze binnenkort een tweedaags symposium organiseren met onder de welluidende titel “(Un)dressing Rubens. Fashion and Painting in Seventeenth-Century Antwerp”. Het gaat door in het Rubenianum natuurlijk, van 8 tot 9 mei. Inschrijven kun je via deze link.

winterbal_hingen

Het kasteel van Hingene kondigde ook haar nieuwe lessenreeks aan. Ik geef hun berichte zo letterlijk mogelijk weer.

Dit voorjaar organiseert Stichting Klassieke Dans opnieuw een contredanscursus in het kasteel (o.l.v. Ingolf Collmar en Veerle Fack). Net zoals de najaarscursus en de Winterbals staan ook deze lessen in het teken van de vroege negentiende eeuw.

Praktische informatie:

* Zaterdagen 29 maart, 26 april en 10 mei 2014, telkens van 10 tot 17 uur
* Prijs: 100 euro voor de reeks (inclusief dranken, lunches en taart)

Voor info en reservatie kan je terecht bij Johan Goessens (johan.goessens@stichtingklassiekedans.be; 0498 36 61 71).

Tenslotte liet Hubert Boone van Ensemble Limbrant me weten dat zij een gratis bal ten voordele van ‘kom op tegen kanker’ organiseren in de Parochiezaal van Nederokkerzeel.Librant staat voor authentieke traditionele muziek geworteld in lokale tradities.

De avond verloopt als volgt:

– van 19u30 tot 20u15 bal voor kinderen met initiatie door twee dansleraars;

– Om 21u start het bal voor iedereen.

Inkom is gratis, maar er kan vrij worden geschonken voor het goede doel. Deze muziek- en dansavond wordt georganiseerd met medewerking van het Brabants Centrum voor Muziektradities (Kampenhout) en het Zaalcomité (Nederokkerzeel) dat zorgt voor de drankbediening.

Beeldgebruik: Rubenianum & Kasteel Hingene