En dan duikt een danszaal op in Ledeberg

Bristol_Ledeberg

Vandaag kreeg ik onverwachts een boeiende mail van Hilde De Smet, monumentenwachter bij Provincie Oost-Vlaanderen. Ze had in hartje Ledeberg nl. een mij onbekende danszaal ontdekt. De Bristol later vertimmerd tot wijkcinema Agora. Ik verkneukel me nu al over de sappige Gentse tongval, waarmede deze Engelse plaatsnaam wordt uitgesproken.

Het onderzoek van Hilde deed me onwillekeurig denken aan de masterscriptie van Marta Michna die ik jaren geleden in 2007 begeleidde en waarvan iedereen hier het resultaat kan bewonderen. Maar dat ging louter over de Gentse binnenstad (9000 weet u wel). Al denk ik stellig dat er wel wat interessante pistes te halen vallen voor de aandachtige lezers.

De foto is trouwens bewust een beetje vaag gehouden om de ‘clou’ van haar verhaal niet te verklappen. Ze doet me trouwens zeer willekeurig denken aan mijn beheptheid met Google Earth als het om het ontdekken van bouwvolumes gaat. Anyway, Hilde geeft over dit boeiend stukje spektakelcultuur overmorgen een lezing die u kunt bijwonen in de Panoramische Zaal van het Middenstandshuis, Lange Kruisstraat 7, Gent op donderdag 14 april 2016 om 20 uur. Naar het schijnt heten enkele Gentse Notabelen u van harte welkom. Allen daarheen!