De Société des Redoutes zoekt dansers

13076652_10154124969234293_2813514165925502636_n

Société des Redoutes start met een nieuw project ! 19de-eeuwse dans is leuk om tijdens een bal, maar om ermee op een podium te schitteren, is er heel wat meer nodig.

In die context kijk je beter uit naar de beste dans kwaliteit en de meest geschikte choreografieën.

Dus is Lieven Baert op zoek naar uitstekende dansers, zowel amateurs als (semi-) professionals die dit willen leren in een nieuwe dansgroep in het Gentse. Deze zal gewijd zijn aan de 19de eeuwse gezelschapsdans in al haar aspekten. Het gaat dus niet om de kostuums, het therapeutisch gehalte, het gezellig samenzijn en met z’n allen eenvoudige dansjes doen. Het zal gaan om de DANS zoals dansmeesters ze bedoeld hebben in de 19de eeuw. Om goed onderzoek naar dans en goede muziek.

Dus als je je geroepen voelt als danser om mee te stappen in een dansgroep waar de lat hoog ligt en iedereen blindelings weet wat te doen, laat dan van je horen. We starten met de planning van weekend klassen vanaf najaar 2016. Het gaat er niet om hoe oud je bent, maar je moet wel in staat zijn om een entrechat quatre, of een behoorlijke tendre, double pirouette of temps brisé neer te zetten.

Contacteer Lieven Baert via facebook of per mail: lievenbaert@msn.com

The first picture is a ” abonnement card ” for 12 classes in Ghent circa 1840. Private collection Lieven Baert. Who wants to use it again in Ghent ?