Winterbal in Hingene – 2016

hingene_dansen

Zoals ieder jaar organiseert het Kasteel van Hingene een winterbal in een bepaalde historische stijl. Deze winter wordt het 1830 en spelen “Les Pantalons” onder leiding van Aline Hopchet ten dans.

Voor geïnteresseerden: er is ook een voorbereidende cursus voorzien en wel morgen!

Inschrijven door mailtje te sturen naar info@kasteeldursel.be

Cursus ‘Dansen als een edelman’

Zaterdag 24 september 2016, 9.30-17 uur

Tijdens deze cursus laat dansmeester Lieven Baert je alvast proeven van contredansen, walsen, quadrilles, allemandes en mazurka’s uit 1830.

In de voormiddag is er meer aandacht voor beginnende dansers, na de middag wordt het iets moeilijker. Natuurlijk mag je als gevorderde ook inschrijven voor de voormiddagles en als beginner blijven kijken naar de namiddagles.

* vanaf 9.30 uur: ontvangst met koffie
* van 10 tot 12. 30 uur: initiatie voor beginners
* van 12.30 tot 13.30 uur: broodjeslunch
* van 13.30 tot 15.30 uur: initiatie voor gevorderden
* van 15.30 tot 16 uur: koffie en taart
* van 16 tot 17 uur: vervolg initiatie voor gevorderden

Ook dames en heren zonder danservaring of -partner zijn van harte welkom. Voor het Winterbal heb je een historisch kostuum nodig, maar voor deze lessen niet: gemakkelijke kleding en schoenen volstaan.

De prijs bedraagt 20 euro voor de voormiddag, 20 euro voor de namiddag of 40 euro voor de hele dag (telkens inclusief lunch, dranken, koffie- en taartenbuffet).

Winterbal

Zaterdag 26 november 2016, vanaf 19u30

Net zoals bij de voorbije Kasteelfeesten keren we terug naar 1830. Het ensemble ‘Les Pantalons’ speelt ten dans op pianoforte, viool, flageolet en cornet à pistons. Dansmeester Lieven Baert leidt je door de passen en figuren van enkele walsen, quadrilles, allemandes en mazurka’s. In de namiddag (14-17 uur) geeft hij ook een gratis initiatie.

Tussendoor kan je de bovenverdiepingen van het kasteel verkennen en met je favoriete gezelschap poseren voor onze huisfotograaf. Zoals gewoonlijk voorzien we nog enkele mooie randactiviteiten in de aangrenzende salons en versnaperingen anno 1830.

De dresscode is de mode uit 1830: schapenboutmouwen voor de dames, gilet en jas voor de heren. Het schijnt dat op het platteland de mode iets trager evolueert dan in de stad: jurken uit de Empire- of Regencytijd (1800-1815) kunnen daardoor met een paar eenvoudige ingrepen ook in 1830 sociaal aanvaardbaar zijn…

De prijs bedraagt 65 euro (incl. initiatie in de namiddag, drank en versnaperingen).

Je vindt dit evenement ook op Facebook (inclusief foto’s van de voorbije edities).