Geruisloos

Ik ben een ramp in het onthouden van verjaardagen. Zelfs mijn eigen verjaardagen, die ik van plan was te vieren, vergeet ik doorgaans. Een vorm van dementia precox? Ik vermoed van niet, want, voor zo ver ik me herinner (en dat is natuurlijk een bar slecht criterium in deze), vergat ik al sinds mijn vijfde of zo verjaardagen van alles en iedereen. Net zoals ik voornamen vergeet, zelfs van mensen die ik regelmatig zie. Ik ben gewoon overmatig verstrooid en vergeetachtig vermoed ik.

Want voor andere zaken heb ik dan weer een paardengeheugen. Voor de meest bizarre dingen overigens. Zoals een kaleidoskopische en fragmentarische hoop feiten uit de grote geschiedenis oersoep. Ten minste als ze maar met dans te maken hebben van ver of van dicht bij.

Zoals al vijf jaar uit deze blog blijkt. Want het is zo ver. Tadaaa! Vijf jaar! Deze blog verjaarde geruisloos afgelopen maand en bestaat ondertussen al 5 jaar. Dat is 190 post of bijna 40 per jaar en meer dan 5000 unieke bezoekers of bijna 70 per week. Met dank aan jullie, mijn allerliefste lezers en lezeressen. Er zit trouwens meer dan vaart in dit verhaal. De blog werd drie jaar geleden opgenomen in de bredere werking van de Dansant vzw. Die op haar beurt weer verder verankerd raakte in allerhande partnerschappen en activiteiten.

En zoals dat gaat met blogs die al een tijdje meegaan: ze raken een beetje in de war. In het begin maakte ik duchtig gebruik van allerlei tags. Zogezegd om mijn eigen blogberichten te ordenen. Helaas hield ik niet bij welke ik het meeste bezigde. Met een enorme totaal onbruikbare spagetti-hoop aan tag-lijnen tot gevolg.

Ook wisselde ik het oude blogspot platform (dat nog altijd online staat), voor een eigen wordpress-blog en dito URL. Met alle gevolgen van dien voor de lay-out en het gebruikte beeldmateriaal. Dringend tijd dus voor een grote opkuis operatie. Layout, foto’s, tags: alles wordt een keer grondig onder handen genomen de komende maanden. Zodat we er weer tegen aan kunnen voor een tijdje.

Op naar de 10!

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Beeldgebruik: Jeroom op De Wild Site van Humo