1000 X Bedankt

Dancing Corso in Herinnering was gisteren een groot succes. Maar liefst 1000 bezoekers kwamen over de vloer om te kijken naar de tentoonstelling, te luisteren naar de twee presentaties en natuurlijk ook om te dansen.

Dit project was nooit gerealiseerd kunnen worden zonder de inzet van tal van organisaties, medewerkers en vrijwilligers. Erfgoed Noorderkempen zorgde voor de algemene communicatie en coördinatie van Erfgoeddag in Leuven, Kringwinkel SPIT voor de locatie en de enthousiaste inzet van hun medewerkers, 30 cc leverde geluid en licht, Wisper de schildersezels voor de tentoonstelling, Vredeseilanden de beamer voor de presentatie, Printdeal.be drukte de panelen, de Leuvense Lindy Hoppers en DJ Swingenstijn zorgden voor muziek en dans en Erfgoedplus.be zorgde voor de online presentatie. Een hele trits van getuigen vertrouwden me hun verhalen en collectiestukken toe zonder dewelke we dit project nooit zo moi hadden kunnen stofferen. Stadsarchief Leuven tenlotte zorgde voor ondersteuning bij het archiefonderzoek dat de basis vormt voor een dergelijk project en verdere ondersteuning in de vorm van het inscannen van documenten.

Ik hoop dat ik niemand over het hoofd heb gezien, maar bij deze nogmaals dank. 1000 X dank.

Het project is trouwens nog lang niet afgelopen. Meer getuigen spraken me dan ik tot nu toe kon interviewen. Ook tijdens het evenement werd ik nog door verschillende mensen benaderd met nieuwe verhalen. Er is ook nog de nazorg voor de archieven en getuigenissen die me werden toevertrouwd. We gaan dus nog even doorzetten, al zal dat wellicht voor na 1 september zijn, wegens ander priotiteiten hier en nu die mijn volle aandacht opeisen. Wie weet komt het ooit nog eens tot een heus Corso boek?

Cor Vanistendael
Voorzitter
Dans’ant vzw