Evenement: Dancing Corso in Herinnering

Erfgoeddag 2017 – zondag 23 april 2017 van 14u tot 18u

Voor veel Leuvenaars is ‘de Corso’ in de Diestsestraat een begrip. De legendarische zaal uit 1902 had vele levens: tot midden jaren negentig deed ze dienst als fuif- en concertzaal, theaterzaal en zelfs bokshal. Vele bekende artiesten passeerden er de revue: van Kid Tony, Adamo, Doe Maar tot dEUS. Maar ook vele Leuvenaars vertoefden er graag en leerden er hun lief kennen. Nog later werd het pand een fotogalerij en nu vind je er een kringwinkel van SPIT. Ook vandaag herinneren de rozetten aan het plafond nog aan de kleurrijke geschiedenis van het gebouw.

Uit zorg voor dansant erfgoed riep Dans’ant de Leuvenaars op om verhalen en relikwieën rond deze Leuvense ‘danstempel’ kenbaar te maken. Op basis van al dit ingezamelde materiaal wordt in de zaal op Erfgoeddag 2017 (zondag 23/04/2017) een publiekshappening gehouden. Dancing Corso komt zo weer even op zijn oorspronkelijke locatie terug tot leven komen.

Programma:

14u00: Deuren

14u30: Lezing – de geschiedenis van Dancing Corso sinds 1902

15u00: DJ Swingenstijn draait vinylplaatjes – Lindy Hop

17:00: Herhaling Lezing

18u00: Einde

Tussendoor is er gelegenheid om de tentoonstelling te bezoeken

Inschrijven voor dit evenement kan via facebook